Home

Henk de Boer, ‘Geboren en getogen Fries.’

Friesland, Fries en de omgeving van Workum lopen als een rode draad door mijn werk. Niet alleen het landschap maar ook de bewoners die met hun heden verleden en toekomst worstelen. Wat tevens een universeel gegeven is. Het levert een veelheid aan ideeën op, die ik in verschillende disciplines het levenslicht laat zien. Tekenen, schilderen, beelden maar ook tekstschrijven, theater en muziek zijn mijn spreek- en beeldbuizen. >>


NIEUW: De Pauperfontein

...als statement voor KH2018 maken de Paupers "De Pauperfontein" Een fontein bestaand uit piemels verzameld rond een openbaar toilet. Wanneer er in het toilet geplast wordt gaat de fontein spuiten. Je kunt een "lid" doneren! Meer info op www.depaupers.nl  en de facebookpagina van de Paupers. Lees meer>>>> (vervolg) Het resultaat is een mengeling van ‘eeuwige’ werkstukken en tijdelijke opstellingen. Schilderstukken, blootgesteld aan weer en wind, spelen met licht. Keramiek, kapotgeslagen en weer in elkaar gezet. De breuklijnen en onvolkomenheden staan symbool voor de littekens van vreugde en verdriet waarmee de mens zichzelf voortdurend opnieuw gestalte moet geven.

Mijn werk omvat een veelheid aan onderwerpen, met een voorkeur voor mensen en landschappen. Veel in opdracht en vaak projectmatig. Vanuit mijn atelier  ‘De Halve Zwaan’ werk ik aan toegepaste kunstopdrachten, waaronder ruimtelijke objecten, ontwerpen en illustraties.   


Met de oprichting van stichting De Paupers in 1993 was het mogelijk om ‘beeldend theater’ handen en voeten te geven en zoveel als mogelijk de plaatselijke bevolking bij projecten te betrekken.   


In de muziek- en theaterprojecten spelen schilderijen en installaties een belangrijke rol. In ‘Breewar’ zelfs als hoofdrolspelers. Het project ‘Sinkel’ speelde zich af op het groene strand bij Workum. Hierin waren de tekeningen en schilderijen geïntegreerd in film en animaties. Daarop volgden de projecten ‘D-Dei’ bij Ferwald en ‘Ald Izer’ in de Workumer Mar.

Ik wens je veel kijkplezier en......je komt meer te weten door te vragen!